Tetőtér szigetelés purhabbal

Az épületek hőveszteségének közel a fele a tetőn keletkezik, a megfelelő hőszigetelés itt tehát különösen fontos. A szórt pur habbal hatékonyan oldható meg lakóépületek tetejének hő-, és vízszigetelése, a porhó elleni védelem, illetve a szél által keltett huzat. Mondjon búcsút a magas fűtés- és hűtés költségeknek, hőmérséklet ingadozásoknak, az elviselhetetlen nyári melegnek, ill. nehezen felfűthető, hideg szobáknak. A tetőtér nem lesz többé "veszélyzóna", annak hőmérséklete majdhogynem a földszinti részekkel egyenlő lesz. A hab páradiffúzív tulajdonságának köszönhetően a ház lélegző marad, megelőzve így a penészesedést, dohosodást. A hab vízzáró réteget is ad, így Ön -két tető alatt- duplán védve lesz a beázásokkal szemben!

gyapot szigetelések hibái

 

A gravitáció hatására összeesik, elmozdul.

Nem ad vízszigetelést. A párától penészedik.

10-20 év elteltével a gyapotszigetelések tönkremennek

Átjárja a levegő, a szél átfúj rajta. Ha a hideg levegő elér a lakótér faláig, az keveset ér.

Rágcsálók beleköltöznek.

 

polisztirol szigetelések hibái

 

Merev, nem formakövető, az íves falakat, oszlopokat, speciális formákat lehetetlen szakszerűen szigetelni.

A táblás anyagot nem lehet mindenhol pontosan illeszteni, ez több hibát előidézhet: hőhídak, penészedés.

A szigetelés nem légtömör, a felület nem tömör.

Rágcsálókat nem állítja meg.

MEGOLDÁS A PURHAB

 

A hagyományos szigetelőanyagok vastagságának fele elég! Tetőtereknél a szarufa vastagsága nem szab szűk határokat a szigetelésnek.

Az anyag vízszigetelő, párazáró, nem penészedik.

Élettartama többszöröse a hagyományos szigetelőanyagoknak.

Merev, tömör szerkezet. Rágcsálók nem költöznek bele.

PUR SZIGETELÉS BELÜLRŐL

 

Ha nem lakott tetőtér, a hab felvitele lehetséges belülről: gipszkartonra, lambériára, osb lapra, párazáró fóliára, cserépre stb. Ilyenkor a tető hélyazatát nem kell mozgatni. Fontos előny, hogy az anyag a választott felületre hézagmentesen felvihető, a meleg nem illanhat el a felületek közötti légréseken. A merev szigetelőréteg statikailag is megerősíti a tetőszerkezetet. A szigetelés minden rést kitölt, a légmozgást 100%-ban megszünteti.

PUR SZIGETELÉS kívülről

 

Ha lakott a tetőtér, kívülről szigetelünk. Ehhez el kell távolítanunk a cserepet vagy az egyéb tetőfedő anyagot. Ha szükséges eltávolításra kerül a meglévő hőszigetelő anyag, valamint a tetőfólia. A purhabot a lakóteret határoló réteg külső falára fújjuk (gipszkarton, lambéria, OSB-lap stb). A zártcellás hab saját anyagában vízzáró, ezért nem igényel párazáró fóliázást. Miután elkészült a szigetelés, a cserép visszakerülhet a tetőre.

ALVÁLLALKOZÓINK

 

A PURTECH csapata kimondottan szórásos szigetelésre van kiképezve. A tetőtér szigetelések kapcsán gyakran felmerülő ácsmunkát, gipszkartonozást nem tudunk vállalni. Amennyiben az ügyfél kéri, megbízható alvállalkozót hozunk a tető hélyazatának mozgatására, osb fogadófelület építésére, gipszkarton vagy egyéb anyagú takarás elkészítésére. Alvállalkozóink munkáján nem keresünk - a mi kenyerünk a szigetelés!

Kattintson a címre a részletekért!

Purhab további felhasználási területei