MI AZ A POLIUREA BEVONAT?

Az általunk készített szigetelések önmagukban nem vízállóak, ezért a purhabot egy speciális bevonattal kell védeni. Ez a réteg a szórt hab vízszigetelését és mechanikus védelmét is ellátja, különösen azokban az esetekben, ahol a tető lejtése kisebb, mint 2 % és megállhat rajta a csapadékvíz.

A kétkomponensű poliurea számos területen bevethető. Leginkább vízzáró, szigetelő bevonatként, beton és acél felületek korrózióvédelmére, kopásálló felületek kialakításához használjuk. Ideális megoldás szinte bármilyen hagyományos építőipari anyagon, fogadófelületen: tetők, palatetők szigetelése, medencék belső szigetelése, beton tárgyak vízzáró szigetelése,autó platók esztétikai és kopásálló bevonata Tökéletesen egybefüggő, vízzáró felületet képez. A kopásálló, csúszásmentes, rugalmas anyag kiváló felületet ad ipari padlókön, irodában stb.

Hogy készül?

A Polyurea réteget a purhab szigetelésre visszük fel. Rövid idő alatt elkészíthető. Fontos, hogy a felület tiszta és száraz legyen. A munka közben a teherautóba épített reaktor hevíti a szigetelő anyagot, amely fűtött csöveken át érkezik a szórópisztolyba, majd 240 bar nyomással a felületre. Az anyag felületre permetezése után pár másodpercen belül kialakul az egybefüggő, toldás és illesztésmentes bevonat, mely leginkább egy rugalmas műanyaghoz hasonlítható. Az UV-védő bevonat magasnyomású festékszórással vagy kézi hengereléssel hordható fel a felületre közvetlenül a szórás után, de legkésőbb a szórást követő öt napon belül. A kiváló minőségű alkalmazás feltétele a száraz és tiszta keményhab felület. A tető karbantartása ezután az UV-sugárzás elleni védőbevonat ciklikus megújítását jelenti, amelynek hossza az épület helyzetétől és az időjárási körülményektől is függ, de általában 5 év.

Felhasználási területek: kül- és beltéri hőszigetelés, lábazati hőszigetelés, aljzatszigetelés, pinceszigetelés, szerelt homlokzatok hőszigetelése, tartály- és csőszigetelés.