Lapostető szigetelés szórt purhabbal

A szórt purhabbal egy lépésben oldható meg az épület lapostetejének víz-, és hőszigetelése. Akár új, akár meglévő tetőfelületét, gyorsan teheti hosszútávra vízszigetelté, hőhídmentessé. Régi tetők esetén nem kell eltávolítani a meglévő bitumenes szigetelést, így nem keletkezik felesleges veszélyes hulladék megspórolva ezzel annak elszállítási, megsemmisítési költséget. A nap UV sugárzása ellen egy UV védő festékréteggel látjuk el a habot, megőrzendő a annak tartósságát. A szórt pur teljesen hézagmentes, a szigetelés 100% vízzáró réteget alkot. A hőmérséklet változásaiból adódó tágulást, zsugorodást jól viseli, nem reped.

Purhab terméktulajdonságok

 

habsűrűség 55 kg/m3

nyomószilárdság 280 kPa

hővezetési együttható 0.024 W/mK

tűzvédelmi besorolás B2-es ÖNKIOLTÓ

tűzveszélyesség E

légáteresztés érték 0,00004 l/sm2

szabvány EN 14315-1:2013

LAPOSTETŐ Problémák

 

Beázások

Párakicsapódás

Nem megfelelő hőszigetelés

Korrodált, elrepedt, elöregedett tetőszerkezet

Rágcsálók, madártámadás

Gyenge tartószerkezet

Nem járható szigetelőanyagok

 

PURHAB Előnyök

 

Hő- és vízszigetelés egy lépésben, összefüggő, hézag és hőhíd mentes felület

Négyzetméterenkénti csekély súly, miközben az anyag lépésálló, terhelhető

Tökéletesen tapad a legtöbb felületre, dilatációból adódó problémák megszüntetése.

Beltéri páralecsapódás kiküszöbölése, miközben vízpára diffuzíóval rendelkezik

kétkomponensű zártcellás szórt purhab

Lapostetők hő és vízszigetelése purhabbal

A tetők szigetelésekor a mai energia árak mellett nem csak a vízszigetelés, hanem a hőszigetelés is jelentős fontosságot kapott, mint a téli hideg mint a nyári forróság tekintetében. A szigetelés technológiáját betartva a szórt poliuretán rendszer az egyetlen ami HÉZAG ÉS VARRATMENTES, VÍZZÁRÓ és HŐSZIGETELŐ régeget biztosít. A felhordott réteg a gyors reakcióidőnek köszönhetően a vízszintes és a függőleges felületeken is egyaránt feltapad és ezzel a felületi síkok átmeneténél a folytonosság nem szakad meg. A poliuretán tetőborítással a legtökéletesebb szigetelést kapjuk, bármilyen osztott, bonyolult és kritikus (szerelvények, vízelvezető) felületnél, felújításnál de akár új tető kialakításakor is.

 

 

Purhab felület, előkészítés

 

Szigetelni csak száraz, zsír és pormentes felületet lehet. A régi szigetelést a munkák többségében nem kell visszabontani. A szigetelés kiválóan tapad hullámpalára, bitumenes rétegekre, fára, betonra, ezzel nagy mennyiségű hulladéktól mentjük meg a környezetünket, illetve megspóroljuk a hulladék megsemmisítésének költségét.

Purhab vízzárósága, UV védeleme

 

A molekuláris szerkezetű zártcellás szigetelő hab cellafalai a vizet nem, a páradiffúziót viszont átengedik. Eme tulajdonságainak köszönhetően a hab a vizet zárja ugyanakkor „lélegzést” biztosít a szigetelt felületnek. A PUR hab önmagában nem UV álló, ezért a napsugárzás ellen egy erre kifejlesztett speciális bevonó réteget kell alkalmazni.

Purhab költsége

 

Hazánkban és a környező országokban ( Szerbia, Szlovákia, Románia, és Lengyelország) számos eredményes kivitelezést végeztünk el. A négyzetméter áraink komplett kivitelezett árak, amikben benne foglaltatik az alapanyag ára, a munkadíj és a kiszállási költség. Munkánkra 10 év garanciát vállalunk.

Kattintson a címre a részletekért!

Purhab további felhasználási területei