Purhab szigetelés: ól és istálló

A hőmérséklet ingadozása sehol nem okoz akkora károkat mint az istállókban: ha az állatok nem megfelelően fejlődnek, hiába fogyasztanak több takarmányt, alacsony hús- és tejképződésre lehet számítani. A Pur-rendszerrel biztosítani lehet a kellő hőmérsékletet, ill. a páralecsapódás is kiküszöbölhető. A meglévő tetőket nem kell lecserélni, az ebből keletkező hulladékot megsemmisíttetni, az épület nem kerül ki a termelésből hosszú időre. Sok helyen nem utolsó szempont az sem, hogy az erős anyag statikailag is erősíti az épületet. Természetesen a mezőgazdasági épületek és állatartó telepek csapadékvíz elleni szigetelésére is tökéletes megoldásokat kínál a pur hab. A purhab higiénikus, magas nyomású mosóval tisztítható.

Purhab szigetelés: Legyen szó sertés-, marha- vagy baromfitartásról

Akár 40%-kal jobb hozamok purhab techikával!

BAROMFIÓL

A haszonállat tartás versenyképességének egyik legfontosabb feltétele a gazdaságosság. A csirkék rendkívül érzékenyek a hőmérsékletre, páratartalomra, szellőzésre, fdejlődésükhöz tehát kiemelten fontos a megfelelő hőszigetelés. A mosható és fertőtleníthető szigetelőréteg a legjobb megoldás istállóinka korszerűsítésére!

SERTÉSÓL, MALACNEVELŐ

A vízpára tönkreteszi az épület szerkezetét és a túlzott hőingadozás kedvezőtlenül hat az állatok fejlődésére. A sertések egészsége fontos az ól, istálló levegőminőségének és hőmérsékletének szabályozása, valamint a magas nedvességtartalom fenntartása. Erre kínálunk hatékony, gyorsan kivitelezhető megoldásokat!

 

SZARVASMARHA ISTÁLLÓ

A hazai szarvasmarha istállók többsége elöregedett épület, a legtöbb nincs tetőszigeteléssel, ill. megfelelő szellőztető rendszerrel ellátva. A rossz hőszigetelés miatt nemcsak az üzemeltetés költségei drasztikusak, de a hozamok is alacsonyabbak. Kattintson IDE egy idevágáó tanulmányhoz.

 

Az állatok több takarmányt fogyasztanak télen, nyáron pedig szenvednek a melegtől.

HŐ STRESSZ kezelése purhabbal

Amellett, hogy az istállók fűtésén is jelentős össszegeket takarít meg, a zártcellás szigetelés nyáron is életmentő. Mint minden épületnél, az istállóknál is gondot okoz a nyári napsütésben felmelegedő tető. A hazai istállók jóformán kivétel nélkül nincsenek tetőszigeteléssel ellátva. A nagy alapterületű, alacsony épületek teteje jelentős energiát nyel el a napsugárzásból. A levegőhőmérsékletének emelkedésével a hőfelesleg egyre nagyobb hányadát nedves hő leadással kényszerül leadni az állat. Ha a hőmérséklet eléri a 33 °C-ot −amely közel azonos a tehén felületi hőmérsékletével −, akkor a nedves hő leadás aránya eléri a 80-90 %-ot. Ezáltal az istállóban emelkedni kezd a páratartalom, amely gátolja a nedves hő leadást, a tehenet hő stressz éri! Szigeteljen velünk!

 

 

Terméktulajdonságok

 

habsűrűség 55 kg/m3

nyomószilárdság 280 kPa

hővezetési együttható 0.024 W/mK

tűzvédelmi besorolás B2-es ÖNKIOLTÓ

tűzveszélyesség E

légáteresztés érték 0,00004 l/sm2

szabvány EN 14315-1:2013

vízfelvevő képesség < 0.11 kg/m2

PROBLÉMÁK istállóknál

 

Magas fűtési- és hűtési költségek

Beázások, párakicsapódás okozta károk

Alacsony húshozam, tejtermelés

Nem megfelelő hőszigetelés miatt az állatok szenvednek

Csoportosulások miatt sérülések

Az állatok több takarmányt fogyasztanak

A tönkrement szerkezeti elemek bontása, elszállítása költséges

PURHAB Előnyök istállóknál

 

Lehetséges az elöregedett, beázó sík-, hullámpala illetve trapézlemeztetők utólagos hő- és vízszigetelése! Nincs bontás, szemét, egyéb költség.

Optimális hőmérséklet és a megfelelő szellőzés. Nincs több páralecsapódás, beázás.

Az ország legnagyobb kapacításával akár napi 1000m2 szigetelése. Az épületeket nem kell sokáig kivonnia a termelésből.

Drasztikusan csökkenő fűtési költségek, magasabb húshozam, ráadásul ingatlanja értéke is emelkedik.

Kattintson a címre a részletekért!

Purhab további felhasználási területei