Purhab és a Gyakran ismételt kérdések

Gyári épületek, ipari csarnokok, állattartó létesítmények, fal és tető szigetelései. Természetesen szigetelünk társas- és családi házakat is, a purhab kiváló szigetelést ad lapos- és magastetőnök, oldalfalon, födémeken és aljzaton. Bármilyen fogadófelületen alkalmazható: beton, tégla, kátrány, fa, gipszkarton stb.

A vásárlókat megtéveszti, hogy mi kivitelezett árat adunk meg, ők pedig az új hélyazat anyag árát nézik. Nem számolnak a munkdíjjal, bontási törmelékkel, a hosszabb kivitelezési idővel.

Az alapanyag kötési ideje annyira gyors (néhány másodperc), hogy azt nem lehet simára húzni utólag. A purhab enyhén hullámos felületét elsősorban olyan felületekre ajánljuk, ahol az takarva lesz vagy eleve nem látszik, például nem használt lapostetők, nyeregtetők belső szigetelése, gipszkarton szigeteléssel, aljzatszigetelés betonréteg takarással stb. Amennyiben homlokzati falat egyéb látszó falat szigetelünk, a felületet utólag kell simítani, vakolóanyaggal, ragasztóval vagy habarccsal.

. Ezt az égéscsökkentők tartalma és fajtája befolyásolja. Hiányukban valóban gyúlékony a hab, de az esetek 90%-ban a önoltó. Az anyag keménysége és a kis rétegvastagság miatt a rágcsálók, madarak, egyéb kártevők nem tudnak élőhelyet kialakítani szigetelésünkben.

Az UV sugárzás hatása csak nagyon lassan és felületi szinten jelentkezik. Ennek megelőzésére és az szigetelés élettartamának növelése érdekében a külső tető felületeken alkalmazott zárt cellás szigetelést UV védő réteggel is ellátjuk.

Az anyagot száraz, pormentes felületen tudjuk bevetni, minimum 10 Celsius fok hőmérsékleten. Külső munkákat tavasztól késő őszig vállalunk.

A legfontosabb tudnivaló, hogy adott vastagságú pur hab hozzávetőlegesen dupla olyan vastag hagyományos szigetelőanyagot vált ki (pl. eps, gyapot). Cégünk minimum 3 cm vastag szigetelést vállal. Ha a vízszigetelés a fő feladat és a hőszigetelés másodlagos, a minimálisan felvihető 3 cm vastagságot ajánljuk, ez már tökeletes a beázások és párakicsapódás megszüntetéshez, ill. egy alapszintű hőszigetelést is biztosít. Ahol nem a víz, hanem a hőszigetelés a fő cél, minimum 6-8 cm vastagság javasolt. A kiváltandó szigetelés vastagsága, ill. az ügyfél pénztárcája dönti el, hogy miben egyezünk meg. A technológia maximálisan 20 cm vastagságra alkalmas, ez már passzívházak szigetelése!

Ha lakott a tetőtér és a szigetelendő felület nem hozzáférhető, a cserép megbontásával, a hélyazat le- és felrakásával tudjuk megoldani a szigetelést. Az ilyen feladatokhoz ács alvállalkozóval érkezünk. Természetesen olcsóbb és egyszerűbb belülről dolgozni és a gerendaközöket kifújni. Ha a padlástér felől hozzáférhető a tetősík, gipszkartonra, osb felületre, fóliára, de akár közvetlenül a cserépre is felvihető a szigetelés. Olvasson többet a Szakterületeink/tető menü alatt.

A zárt cellás purhab kétszer olyan hatékony hőszigetlést ad, mint a hagyományos szigetelőanyagok. Zárt cellás: 0,021 W/mK, nyitott cellás 0,032 W/mK, a gyapotoké 0,044 W/mK, EPS 0,048 W/mK. Egy másik fontos előny a légzárás. A nem légzáró szigetelések nemcsak nem hatékonyak, de a beáramló pára miatt élettartamuk is töredéke mint a tökéletes zárást biztosító habé.

Hőhídnak nevezzük azokat a felületeket, melyek hidegebbek mint a környező felületek. Közelükben a levegő lehűl és gyorsan a telítettségi pont alá csökken a hőmérséklete. Ekkor kiadja magából a párát. Ha túl magas a páratartalom, abban az esetben ezeken a pontokon vizesednek az ajtók feletti áthidalók, az ablakok, a hideg sarkok, a hideg falak és a padló.