Aljzat és födém sziegetlése purhabbal

Födémre fújva a polyuretan hab tökéletes hőszigetelést biztosít a nyári meleg és a téli hideggel szemben is. A hab páradiffúzív tulajdonságának köszönhetően a ház lélegző marad, megelőzve a penészesedést, dohosodást. Az épületek hőveszteségének több mint a fele a mennyezeten keresztül távozik. A födémek és aljzat megfelelő szigetelése tehát kiemelten fontos. A poliuretán hab rengeteg előnnyel kecsegtet a táblás hőszigetelő lapokkal szemben. A kemény, járható habbal lehetséges a tökéletes, hézagmentes hő- és vízszigetelés a hagyományos anyagokkal nehezen szigetelhető helyeken is: nem sík padlón, íves falak mentén, lépcsők, csövek körül stb.

 

Felkészülés

 

Fontos, hogy a szigetelni kívánt fogadófelület száraz és pormentes legyen. Az aljzat vízvezetékeinek, lefolyóinak, szellőzőinek a szigeteléskor már a helyükön kell lennie (kivéve a padlófűtés csöveit). Minden egyéb konzolt és tartószerkezetet is érdemes a szigetelés elkészítése előtt elhelyezni. Ezek a nyilvánvaló részletek sokszor elfelejtődnek, kérjük egyeztessen a szakiparosokkal, mielőtt megérkezünk.

 

takarás

 

Szórás közben a levegőben szálló purhab szemcsék minden útjukba kerülő felületre rátapadnak. Az anyag gyorsan megszilárdul és rendkívül nehéz eltávolítani. Minden olyan felületet, berendezést, vezetéket, amit nem akar szigetelni, érdemes védőtakarással ellátni. A "csomagoláshoz" bármilyen anyagot használhat: műanyag fólia, szemetes zsák, papír stb. Fontos előre tisztázni, hogy ezt az időigényes munkát ki végzi.

Alkalmazás

 

Az egylépcsős rétegrend kizárja a hibákat. A nagy felületek szórása egyszerű és gyors. A habot hozzávetőlegesen 2 cm-es rétegekben visszük fel. A vastagságot egy bökőtűvel ellenőrizzük. Kizárólag egy tapasztalt szigetelő képes sima, egyenletes habréteget fújni,  maximum 0,5 cm eltérésekkel. Amennyiben szükséges, a habot egyszerűen, egy kézifűrésszel le lehet vágni.

Vastagság

 

Általában minimum 5 cm-ert ajánlunk aljzatra. Ez a vastagság hozzávetőlegesen 8-10 cm hagyományos szigetelőanyagot vált ki. Ennél a vastagságnál a zárt cellás hab már igen hatékony nedvesség-, pára- és hőszigetelést biztosít. A termékből maximum 20 cm vastag réteget tudunk fújni. Ebben a vasatságban passzív házakat szigetelünk. A hab a szórás után néhány perc után járható.

Költségek

 

Az 5 cm vastagságú purhab szigetelés telepített költsége körülbelül nettó 5500 Ft/m2. Ezt az árat 200m2 feletti felület tudjuk tartani. A purhab elsőre drágának tűnik, mert a mi árunk tartalmazza az anyag-, a kiszállás és a MUNKA költségét is!

Előnyök födémen

 

A fűtési költséget akár felére csökkenthetjük! Egyetlen munkafázisban zajlik a hő-, víz-, és a hangszigetelés

Egybefüggő, vízzáró réteget ad. Páradiffúzív tulajdonsága miatt a ház lélegző lesz

Teljesen hézagmentes megoldás, tökéletes záróréteg és gyors haladás csöveknél, íves falnál stb.

 

Kattintson a címre a részletekért!

Purhab további felhasználási területei